Едно парче историја од Штрајкот на Жените 1991

Пред 28 години жените од Швајцарија излегоа на улица, со заеднички сили да протестираат, за своите со Устав загарантирани права. Лусифај.цх имаше прилика да разговара со некогашните организаторки на Штрајкот …

Едно парче историја од Штрајкот на Жените 1991 Weiterlesen