Едно парче историја од Штрајкот на Жените 1991

Пред 28 години жените од Швајцарија излегоа на улица, со заеднички сили да протестираат, за своите со Устав загарантирани права. Лусифај.цх имаше прилика да разговара со некогашните организаторки на Штрајкот на Жените од дамнешната 1991. Во нашиот разговор дознавме во детали како изгледал тогашниот штрајк и со кои предизвици овие жени морале да се соочат, […]

Mujeres, Música e Integración

Varios grupos organizativos de mujeres provenientes de diferentes partes del mundo, se han encontrado en Suiza para promover la integración de sus culturas, a través de la música. Ellas son Alyne de la Asociación Adalu, Mari Flor de la Co-LovEvolution y Vicky de Vickynga Promotions Event. Se encontraron en el camino que están construyendo en […]