Едно парче историја од Штрајкот на Жените 1991

Пред 28 години жените од Швајцарија излегоа на улица, со заеднички сили да протестираат, за своите со Устав загарантирани права.

Лусифај.цх имаше прилика да разговара со некогашните организаторки на Штрајкот на Жените од дамнешната 1991. Во нашиот разговор дознавме во детали како изгледал тогашниот штрајк и со кои предизвици овие жени морале да се соочат, со цел успешно да ги спроведат своите барања.

Was denkst du darüber?